joomla templates

Decsi Panzió - Szállás Esztergom

Decsi Panzió - Panzió Szállás Esztergom

Legújabb akciónk

Aktuális akciónkról érdeklődjön telefonon, vagy e-mailben.

pix

Szeretettel köszöntjük a Decsi Panzió honlapján!

Hét darab kétágyas (pótágyazható) és három darab négyágyas, televízióval ellátott, zuhanyzós, WC-s szobával várjuk a kedves vendégeket.

Panziónk Esztergom belvárosától 5 perc sétára, egy csendes kis utcában, az Alpesi Vendéglő szomszédságában található. A ház egy 1895 óta fennálló borospincére épült. 

panzio

Esztergomról

Esztergom a magyar katolikus egyház központja, az ország hajdani fővárosa. Gazdag művelődéstörténeti múltja következtében kulturális szempontból a sokszínűség, sokrétűség jellemzi. A harmincezres lélekszámú települést elsősorban iskolavárosként tartják számon, emellett 5 múzeuma, 2 könyvtára, 2 levéltára, 2 felnőttoktatási intézménye és 3 közművelődési intézménye van. Ezen kívül számos egyesület és alapítvány szakosodott egy-egy kulturális rendezvénytípus hagyományszerű gondozására.Látogatónk bármikor is érkezik mindig akad látnivaló számára.

bazilika

Műemlék építészeti csodáink a rekonstruált Esztergomi Vár, a Várfallal, a Bazilika, a méltán világhírű Vízügyi -valamint Kersztény Múzeum ugyanúgy mint a nemrég ujjáépült, Párkányba átívelő Mária Valéria Híd. Esztergom temérdek látnivalót kínál.

Bőkezűen méri kincseit az utazó számára meglevenedik itt a történelem, szinte halljuk, ahogy a kelta harci kiáltásokba római fanfárok hangja keveredik, hogy aztán a honfoglaló magyarok nyilainak suhogása halljék, majd egy gyermek felsírása- a csecsemő Vajk, a majdani Szent István-, amely betölti a Kárpát medencét, s máig szól. Az eleven történelem, az egyedülálló egyházi és világi kultúrörökség lenyűgözi a vendégeket.

furdo

Az utazásban, kalandokban fáradt tagoknak felfrissülésre itt a fürdő, amelyhez még új is társul, de Esztergomra szép szavakkal és szívvel emlékező Krúdy Gyula óta tudjuk, a frissülés alfája és ómegája a jó fogadó, a jó étel és a derék korcsmáros.
 

Szobafoglalás»

Ön itt van: Home Nyitólap
Foglaljon szobát interneten! Szobafoglalás!

.